Rust
Door: Elke
Blijf op de hoogte en volg Rogier, Elke & Odette
13 Februari 2011 | China, Sjanghai
Ons is verteld dat op oudjaarsdag vuurwerk wordt afgestoken om kwade geesten bang te maken en te verjagen. Een aantal dagen later wordt er vuurwerk afgestoken om het geluk te verwelkomen. Eens kijken of dit jaar voor ons nóg beter kan worden dan afgelopen jaar ;)
Maar nog lang niet alle inwoners van Shanghai zijn al terug (van vakantie of van hun geboortedorpen) en weer aan het werk. Op straat rijden er minder auto’s en wordt er minder getoeterd. En in de supermarkt..... boodschappen doen is (bijna) leuk! Na wekenlang meter voor meter achter elkaar te sjokken in die inmens grote supermarkt hebben Odette en ik de gangpaden nu bijna alleen voor ons zelf! Het is niet te geloven, hoe groot het verschil is. Deels komt dat ook doordat alle extra’s ivm de feestdagen uit de supermarkt weg zijn gehaald. Het vlees & vis hangt niet meer langs te kanten te drogen en ook kom ik beduidend minder platgeslagen varkenskoppen tegen (brrrr). De schappen met chocolade staan niet meer achter glas, slot en grendel, maar zijn weer normaal bereikbaar. En alle ‘kerst’pakketten zijn weer opgeruimd. Stukken fijner dus.
Officieel duurde de vakantie tot afgelopen donderdag, maar veel mensen hebben deze hele week nog vakantie. Rogier is donderdag weer begonnen en moest ook gisteren werken. Een grappig en eigenlijk best handig iets hier in China, om de vakantie langer te maken wisselen ze de zaterdag in voor een werkdag. Dus heb je meer dagen achter elkaar vrij, met als gevolg dat je de eerst volgende zaterdag wel moet werken. Dat was gisteren.
Afgelopen week dus lekker met z’n drietjes vakantie gevierd. Nog wat van de stad bekeken en op zoek gegaan naar de “Lion and Dragon Dance”. Wij vroeg uit de veren (nou ja... voor vakantiebegrippen dan), helemaal klaar met ons fototoestel om de meest fleurige foto’s ooit te gaan schieten. Nou, het is gelukt, we hebben een aantal fleurige foto’s kunnen maken.....van hoe ze de kop van de draak in het busje zette. We hebben lang lopen zoeken naar de goede lokatie en toen we, ruim 40 minuten te laat op de goede plek aankwamen, was het afgelopen. Een beetje balen dus. Daarna dus maar veel foto’s van elkaar gemaakt, zie het resultaat, hihi.
Het weer was afgelopen week een paar dagen helemaal super, lekkere voorjaarstemperaturen. De winterjas is twee dagen thuis gebleven en we hebben al enkele keren in een shirtje rondgelopen. In het park was het gewoonweg feest met dat mooie weer, zie het filmpje (en let daarbij ook op de geluiden). Maar sinds een dag of 4 is het gewoon weer ijskoud en heb ik mijn handschoenen weer nodig.
Ons sociale leven begint ook steeds meer vorm te krijgen, dus we hebben weer een paar gezellige etentjes gehad en Rogier zoekt steeds vaker de kroeg op. Volgende week als mijn broers hier zijn moet Rogier gewoon werken – en dus op tijd naar bed/is dan dus thuis bij Odette- en dan kan ik ein-de-lijk ook eens de bloemtjes buiten gaan zetten :). Het nachtleven van Shanghai moet natuurlijk met eigen ogen aanschouwd worden!
Daar komen we dus later nog zeker op terug!
13 Februari 2011 - 08:15
Auntie:
Hoi!
Heel leuk die foto"s!
En geniet ze hoor van het bezoek van je broers!!
Auntie -
13 Februari 2011 - 08:15
Auntie:
Hoi!
Heel leuk die foto"s!
En geniet ze hoor van het bezoek van je broers!!
Auntie -
13 Februari 2011 - 08:51
Vivianne:
Leuek foto's weer! Ik had al vaker foto's gezien van die Michelineesjes, schattig maar niet echt fijn lopen lijkt me haha.
Ik heb net het vakantieverslag van Joost en Kimmy gelezen en nu dat van jullie erachteraan.... Dan krijg ik toch ook wel kriebels om op vakantie te gaan.
gr Vivianne -
13 Februari 2011 - 11:58
Adriana:
Hee Elke, Rogier en Odette,
alsnog een gelukkig chinees nieuwjaar! Jullie zijn wel bofkonten om 2 keer nieuwjaar in korte tijd te mogen vieren. Wel fijn dat het ´t jaar van het konijn is. Dave is vlgs het chinese horoscoop konijn, dus hopelijk gaat het helemaal zijn/ ons jaar worden.
Fijn dat het niet meer zo lang duurt eer jullie terug zijn, we hebben jullie toch wel gemist de afgelopen maanden.
Geniet vollop van de laatste weekjes!
veel liefs van mij en dave
ps. applaus voor odette, ze is echt fotogeniek, een ster in spé! -
13 Februari 2011 - 17:43
Laura:
Wat een mooie familiekiekjes! Zie je over 3 weken, zin in!!! -
17 Februari 2011 - 20:06
Debby:
misschien moeten jullie toch een carriere switch overwegen. Als fotomodel kan je een hoop verdienen! -
20 Februari 2011 - 10:41
Kirst:
Weer een superleuk reisverslag! Heel benieuwd hoe 't nachtleven van Shanghai je is bevallen ;-) geniet er nog lekker van die laatste paar weken.
Dikke kus Kirst -
20 Februari 2011 - 10:44
Kirst:
ps, en wat een superleuke en mooie foto's weer! Wat is 't toch een knappe meid zeg die Odette!!